دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)
دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصتهای متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.
در دورهی اول تعداد قابل قبولی دورهی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشمپزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.
در دورهی تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقالهنویسی فرا میگیرند.
در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاهها، به شیوهی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت میپذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان صورت میپذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهشهای موفق تحکیم میگردد.
این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفهای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آنها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.
ثبت رسمی سومین اختراع واحد پرستاری و مامایی مرکز پژوهش های علمی دانشجویان
پژوهشگران واحد پرستاری و مامایی مرکز پژوهش های علمی دانشجویان، موفق به ثبت سومین اختراع در زمینه علوم پزشکی شدند.
محدثه خادم، سپیده صادقی و عرفان تیموری از پژوهشگران واحد پرستاری و مامایی مرکز پژوهش های علمی دانشجویان، موفق به ثبت اختراع در زمینه علوم پزشکی شدند. این اختراع با عنوان " درپوش محافظ ست سرم" در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسید. این پژوهشگران در توضیح اختراع خود گفتند: به منظور تزریق وریدی سرم از ست سرم استفاده می شود. لوله ست سرم به انتهای کیسه سرم متصل می گردد. ست سرم حاوی چند بخش مهم است: محفظه قطره، گیره غلتکی، گیره اسلاید، لوله پلاستیکی، درگاه تزریق و سر سوزن می باشد. درگاه تزریق در دو قسمت، یکی بر روی کیسه حاوی مایع دارویی و دیگری بر روی قسمتی مشخص از ست سرم، می تواند وجود داشته باشد. برای جلوگیری از عدم تماس درگاه تزریق با میکرو ارگانیسم ها از سرسوزن پوشش دار استفاده می شود. از آنجایی که ست سرم های معمول احتمال انتقال آلودگی و نیدل استیک را به دنبال دارد، وسیله ای با عنوان درپوش استریله ست سرم اختراع کردیم که برخلاف سرسوزن های مورد استفاده به ست سرم متصل می باشد و از انتقال آلودگی به بیمار و آسیب دیدن پرستار جلوگیری می کند. این اختراع شامل قسمت محفظه دار و حاوی سرپوش است و سوزن ندارد، همیشه به ست سرم متصل می باشد و برای استفاده از آن کافی است قسمت متصل را بر روی درگاه تزریق قرار داد. از این وسیله می توان به عنوان جایگزین ست سرم های موجود در حین سرم درمانی استفاده کرد.
ارسال به دوستان