دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)

 

دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصت‌های متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.

در دوره‌ی اول تعداد قابل قبولی دوره‌ی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشم‌پزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.

در دوره‌ی  تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقاله‌نویسی فرا می‌گیرند.

در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاه‌ها، به شیوه‌ی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت می‌پذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان صورت می‌پذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهش‌های موفق تحکیم می‌گردد.

این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفه‌ای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آن‌ها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.  

 لینک آیین نامه دوره‌های RRE

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/03/12 - 00:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 49
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

عضو گیری پیش انجمن علمی- پژوهشی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت

پیش انجمن علمی- پژوهشی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در خرداد ماه در مرکز پژوهش های علمی دانشجویان آغاز به فعالیت کرد، علاقمندان می توانند برای همکاری در این پیش انجمن فرم عضویت را تکمیل و ارسال کنند.

در دنیای امروز دیدگاه های سلامت چشم انداز وسیع تری پیدا کرده و ضرورتا به عوامل تعیین کننده غیر طبی سلامت توجه ویژه ای معطوف گشته است. هر یک از این تعیین کننده ها به خودی خود و یا از طریق تاثیر بر یکدیگر وضعیت سلامتی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهند و سبب بروز بی عدالتی هایی در وضعیت سلامت می گردند. این تعیین کننده ها از قبیل وراثت، شیوه زندگی، محیط زیست، وضعیت اقتصادی- اجتماعی و .. بوده که تاثیر چشمگیری بر سلامت و پیامد های آن از جمله کیفیت زندگی دارند. در واقع صحیح است که مراقبت های پزشکی می توانند باعث طول عمر و یا بهبودی از یک بیماری جدی شوند ولی آن چیزی که برای سلامت جمعیت مهم است، شرایط اجتماعی- اقتصادی است که باعث می شود مردم بیمار شوند و یا نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشند. بدین معنا که تعیین کننده های اجتماعی سلامت (Social determinants of health) مانند میزان درآمد، سطح تحصیلات، شغل، تغذیه، طبقه اجتماعی بسیار بیشتر از عواملی مانند عوامل بیولوژیک سبب بیماری ها می شوند و در سلامت نقش به سزایی دارند که اگر نادیده گرفته شوند رسیدن به اهداف سلامتی و برقراری عدالت در سلامت را محال می نمایند. از انجا که شرایط زندگی و کاری، تعیین کننده های اکثر بی عدالتی های موجود محسوب می شوند، سیاست های عدالت باید بر روی بهبود شرایط زندگی و کاری توجه نماید و تلاش نمایند که این بی عدالتی ها را کاهش دهند. پر واضح است با مهار برخی از بی عدالتی های اجتماعی، می توان سیاست های مرتبط با سلامتی و رفاه را بهبود بخشید و مسائل اجتماعی که ریشه در فرآیند های اجتماعی دارند را نیز اصلاح نمود که این ها همگی نیاز مند انگیزه های قوی همکاری بین بخشی است. اکنون انجمن علمی عوامل موثر بر سلامت  اجتماعی با ماموریت  ذیل در راستای دست یابی به چشم انداز سند توسعه 1404 جمهوری اسلامی ایران گام خواهد برداشت. تعهد انجمن علمی – پژوهشی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت  تأمین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه و کاهش بی¬عدالتی در سلامت از طریق انجام فعالیت های نوآورانه، اجرایی، علمی و پژوهشی در زمینه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و آموزش گروه¬های هدف در این زمینه و نیز برقراری ارتباط با سایر ارگان¬ها و سازمان¬های دخیل در سلامت جهت شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت می باشد. حوزه های فعالیت انجمن؛ حمایت اجتماعی، بیکاری و امنیت شغلی، سلامت معنوی و روانی، ارائه عادلانه خدمات سلامت، تغذیه و امنیت غذایی، شیوه زندگی سالم، محیط های سالم، توزیع عادلانه در آمد و امنیت اقتصادی، حوادث، حاشیه نشینی و مناطق محروم، آموزش، آگاهی و تحصیلات و دیگر حوزه های مرتبط می باشد. قاسم رجبی؛ دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، میثم موسوی؛ دانشجوی دکتری رشته سیاست گذاری سلامت، سعید محمودی؛ دانشجوی دکتری رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، بهزاد راعی؛ دانشجوی دکتری رشته اقتصاد سلامت، محسن استاد قادری؛ دانشجوی کارشناسی ارشد رشته اپیدمیولوژی، خانم خلیلی؛ دانشجوی رشته داروسازی و فرشید نصراله بیگی؛ دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی از اعضای هیئت موسس این انجمن می باشند. لازم به ذکر است به منظور شکل گیری اعضا شورای مرکزی این انجمن از دوستانی که تمایل به عضویت در انجمن دارند، دعوت به عمل می آید. دانشجویان می توانند رزومه و مشخصات خود را مطابق فرم پیوست شده به آدرس الکترونیکی sdh.tums@gmail.com ارسال نمایند.
  • گروه خبری : ریاست
  • کد خبر : 190133
کلمات کلیدی
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه