دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)

 

دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصت‌های متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.

در دوره‌ی اول تعداد قابل قبولی دوره‌ی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشم‌پزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.

در دوره‌ی  تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقاله‌نویسی فرا می‌گیرند.

در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاه‌ها، به شیوه‌ی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت می‌پذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان صورت می‌پذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهش‌های موفق تحکیم می‌گردد.

این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفه‌ای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آن‌ها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.  

 لینک آیین نامه دوره‌های RRE

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/11/23 - 00:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 53
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

استقبال خوب مردم از غرفه های آگاهی رسانی و غربالگری سلامت قلب

درکمپین آگاهی رسانی و غربالگری سلامت قلب با برپایی 6 غرفه به 3500 نفر از شهروندان شرکت کننده در راهپیمایی 22 بهمن آگاهی رسانی انجام شد.

گالری عکس کمپین آگاهی رسانی و غربالگری سلامت قلب با همکاری مرکز پژوهش های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماری های قلب و عروق، انجمن پژوهشی قلب و عروق نبض و اداره کل سلامت معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران در روز جمعه 22 بهمن ماه 95 برگزار شد. در این کمپین، هدف ارتقای سطح سلامت مردم چه در حیطه ی بیماری های زمینه ای مثل دیابت و فشار خون و چه در حیطه ی بیماری های منتج شده از بیماری های زمینه ای که بیماری های قلب و عروق سرآمد آن ها می باشد، دنبال شد. بر همین اساس، 50 دانشجوی مستعد و علاقه مند پس از آموزش در کارگاه آموزشی (که قبلا بر اساس آمارگیری و مشاوره ی اساتید نیازسنجی شده بود) در 6 دسته گروه بندی شدند تا از ساعت 7 صبح تا  ظهر روز 22 بهمن به مردم خدمات ارائه کنند. ایده پرداز این کمپین و مجری طرح، شکیب سرائی از دانشجویان فعال مرکز پژوهش های علمی دانشجویان بود که سه رویکرد آموزشی، پژوهشی و غربالگری را مبنا قرار داد. در رویکرد آموزشی که بیشترین سهم را در بین سه رویکرد ذکر شده دارا بود و به عنوان اساسی ترین هدف این کمپین دنبال شد حدود 3500 نفر از مردم تحت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی قرار گرفتند که 2300 نفر از آن ها پمفلت آموزشی دریافت کردند. متریال آموزشی این کمپین شامل 6 نوع پمفلت آموزشی با عناوین: آنچه باید در مورد فشارخون بدانید، آنچه باید در مورد قند خون بدانید، تغذیه در پرفشاری خون، فعالیت فیزیکی و چاقی، تغذیه در چربی خون و کاهش وزن بودند. لازم به ذکر است چندین فیلم آموزشی، جزوه، اسلاید و پمفلت نیز به صورت مجازی و الکترونیکی در اختیار تیم اجرایی کمپین قرار گرفته بود تا اطلاعات این موارد آموزشی را در اختیار مردم قرار دهند. در بعد پژوهشی، یک پرسش نامه روایی و پایایی شده مبنای کار اعضای کمپین بود که این پرسش نامه ها را در اختیار افرادی که علاقه مند بودند قرار می دادند که حدود 800 پرسش نامه توسط مراجعین پر شد. در زمینه ی غربالگری، وظیفه ی اعضای کمپین اندازه گیری فشارخون، قندخون و BMI بود که در کنار پرسش از افراد درباره ی سابقه ی بیماری، مصرف دارو، مصرف سیگار، سابقه ی بیماری در خانواده ترکیب کاملی را برای ارزیابی سلامتی مراجعین تشکیل داده بودند که مورد استقبال بی نظیر مردم واقع شد و تقریبا حدود 2000 نفر تحت اسکرینینگ قرار گرفتند. در این کمپین آگاهی رسانی و غربالگری سلامت قلب، 6 ایستگاه در محل های ابتدای استاد معین، میدان فردوسی، ضلع شمالی پارک دانشجو، زیر پل محمدعلی جناح، جنب ایستگاه مترو استاد معین، ابتدای خ دکتر قریب و جنب دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برپا شد. اعضای تیم اجرایی در هرگروه، به طور کامل تقسیم وظایف شده بودند و هرکدام به نحوی به هم وطنان شرکت کننده در راهپیمایی خدمت رسانی می کردند که در این بین، سید علی معتمدی، محی الدین آرین، میثم عباس پور، سید حسین حسینی، فهیمه لیراوی و امیر عظیمی مسئولیت 6 ایستگاه کمپین را برعهده داشتند. استقبال از این کمپین به قدری قابل توجه بود که مورد توجه خبرگذاری های مختلف نیز قرار گرفت که از این میان خبرگذاری ایرنا گزارشی از این کمپین ارائه داد. امید است با ادامه ی حمایت مسئولان و راهنمایی های ارزشمند اساتیدی چون دکتر پروین پاسالار و دکتر علی واشقانی فراهانی راه ارتقای سلامت مردم ادامه داشته باشد.
  • گروه خبری : ریاست
  • کد خبر : 190468
کلمات کلیدی
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه