دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)
دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصتهای متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.
در دورهی اول تعداد قابل قبولی دورهی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشمپزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.
در دورهی تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقالهنویسی فرا میگیرند.
در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاهها، به شیوهی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت میپذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان صورت میپذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهشهای موفق تحکیم میگردد.
این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفهای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آنها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.
برگزاری کارگاه روش تحقیق برای دانشجویان بین الملل دانشگاه
کارگاه روش تحقیق از مجموعه کارگاه های پژوهشی مرکز پژوهش های علمی دانشجویان برای دانشجویان کمپ بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
اولین کارگاه از مجموعه کارگاه های پژوهشی مرکز علمی دانشجویان برای دانشجویان بین الملل با عنوان کارگاه روش تحقیق 20 و 21 شهریور ماه 1395 برگزار شد. مرکز پژوهش های علمی دانشجویان قصد دارد در راستای اعتلای اهداف بلند مدت سند چشم اندازه 5 ساله ی خود بتواند فعالیت های پژوهشی خود را در ابعاد بین الملل بیش از پیش گسترش دهد. در همین راستا محمد الجاسم، دانشجوی سوریه ای محصل در رشته ی پزشکی کمپ بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران توانسته است تا با همکاری مرکز پژوهش های علمی دانشجویان گامی مهم در این راستا بردارد و اولین دوره ی کارگاه های آموزشی پژوهشی را برای دانشجویان بین الملل برگزار کند. در جلسه ی اول این مجموعه، ابتدا دانشجویان آشنایی کلی با مرکز رشد استعداد های درخشان و مرکز پژوهش های علمی دانشجویان و فعالیت های بالقوه و بالفعل و اهداف آن پیدا کردند. سپس کارگاه دو روزه ی روش تحقیق با مضامین آشنایی با انواع مطالعات، چگونگی طراحی سوال پژوهشی و طراحی یک مطالعه، آشنایی کلی با رزومه ی پژوهشی و غیره برگزار گردید. در این دوره حدود 20 دانشجوی بین الملل از کشور های عراق، سوریه، نیجریه، گامبیا، پاکستان و ... از رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و PhD رشته های علوم پایه شرکت داشتند. این کارگاه توسط فرنوش خمسه به زبان انگلیسی برای این دانشجویان برگزار شد و ادامه ی آن نیز هفته ی آتی با موضوع جستجوی در منابع الکترونیک برگزار خواهد شد. در پایان این مجموعه از کارگاه ها دانشجویان به انتخاب موضوع پژوهشی مورد علاقه ی خود خواهند پرداخت و پس از ثبت پروپوزال پژوهشی اقدام به اجرای یک پروژه ی پژوهشی خواهند کرد.
ارسال به دوستان