دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)

 

دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصت‌های متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.

در دوره‌ی اول تعداد قابل قبولی دوره‌ی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشم‌پزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.

در دوره‌ی  تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقاله‌نویسی فرا می‌گیرند.

در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاه‌ها، به شیوه‌ی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت می‌پذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان صورت می‌پذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهش‌های موفق تحکیم می‌گردد.

این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفه‌ای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آن‌ها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.  

 لینک آیین نامه دوره‌های RRE

 

 

  • تاریخ انتشار : 1393/09/17 - 00:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 46
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر نوید ابوالفتح زاده برگزیده بخش کیفیت خدمات سلامت نخستین جشنواره دانشجویی ابن سینا

دكتر نويد ابوالفتح زاده از موسسین انجمن اخلاق پزشکی و برگزیده نخستین جشنواره دانشجویی ابن سینا ابراز امیدواری کرد که راند اخلاق پزشکی از لحاظ كار تيمي و نتايجي كه به همراه داشته، بتواند الگوي مناسبي براي ساير دانشجويان باشد.

دكتر نويد ابوالفتح زاده عضو فعال مرکز پژوهش های علمی دانشجویان، از اعضای هیئت موسس انجمن اخلاق پزشکی و دارنده رتبه اول حیطه اخلاق پزشکی چهارمین المپیاد علمی دانشجویان برگزیده بخش کیفیت خدمات سلامت نخستین جشنواره دانشجویی ابن سینا شد. این دانشجوی فعال با همراهي گروهي از دانشجويان پزشكي پروژه راند دانشجويي اخلاق پزشكي را در قالب يك كار تيمي به مدت يك سال و نيم در مركز پژوهش هاي علمي دانشجويان برگزار كرده است. پروژه ای که با برنامه‌ريزي و مديريت خود دانشجويان و راهنمايي تعدادي از اساتيد دانشگاه اجرا و با استقبال خوبي از سوي دانشجويان دانشكده پزشكي و ديگر دانشكده‌ها مواجه شد و به نظر مي‌رسد از لحاظ كار تيمي و نتايجي كه اين پروژه به همراه داشته، بتواند الگوي مناسبي براي ساير دانشجويان باشد. دكتر ابوالفتح زاده در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه، پروژه راند دانشجويي اخلاق پزشکی را اینگونه شرح داد: پروژه راند دانشجويي اخلاق پزشكي برگرفته از دغدغه‌هاي مرتبط با اخلاق پزشكي تعدادي از دانشجويان رشته پزشكي دانشگاه بود. دانشجويان پزشكي هر روز بر بالين بيماران با چالش‌هاي اخلاقي متعددي مواجه هستند كه معمولا جا و زمان مناسبي براي طرح اين چالش‌ها و بحث و تبادل‌نظر و رسيدن به راه حل منطقي براي آنها را پيدا نمي‌كنند. به اين منظور گروه هفت نفره‌اي از دانشجويان پزشكي دوره‌هاي باليني، كارورزي و كارآموزي كه من هم عضو آن بودم به عنوان هسته اصلي شكل گرفت و به مدت يك سال و نيم جلسات راند دانشجويي اخلاق پزشكي را براي دانشجويان برگزار كرد. با برگزاري راند دانشجويي اخلاق پزشكي فضاي بحث و گفتگوي جذابي براي دانشجويان در زمينه اخلاق پزشكي پديد آمد و اميدوارم دانشجوياني كه در جلسات شركت داشتند بتوانند از بازخورد هاي جلسه به خوبي در كار روزمره باليني شان بهره ببرند. ساير دوستانم در گروه راند شامل قاسم پيشگاهي، ماني بيگي، طاها كوچكي نژاد، كامران شيربچه، نسترن مقبولي و فاطمه مقدس بودند كه همگي از دانشجويان رتبه پزشكي ورودي 88 هستند. قابل ذكر است كه اگر كار تيمي، اراده و هماهنگي دوستانم نبود هرگز جلسات راند، مطلوب ساير دانشجويان نمي شد. و در توصیه ای به  دانشجویان علاقه مند به شرکت در جشنواره های دانشجویی گفت: با توجه به تجربه‌اي كه تاكنون كسب كردم به دو نكته اشاره مي‌كنم اول اينكه از فضاي دوستانه و مناسبي كه براي كار تيمي در دانشگاه وجود دارد نهايت استفاده را ببرند چون با تجميع افكار، نتيجه بهتري به دست مي‌آيد و اين فضايي است كه در دانشگاه‌هاي ديگر كمتر ديده مي‌شود. دومين رهيافت دوران 7 ساله پزشكي عمومي‌ام، بها دادن و توجه كردن به ساده‌ترين و كوچك‌ترين ايده‌هايي است كه به ذهن مي‌رسد. به خصوص در زمينه موضوع پايان‌نامه‌ها، دانشجويان اغلب به دنبال ايده مي‌گردند درحالي‌كه يك دانشجوي پزشكي در حين كار باليني، صدها ايده به ذهنش مي‌رسد كه مي‌تواند با كمك اساتيدي كه در اين زمينه تجربه دارند آن را بپروراند و به نتيجه كاربردي برساند. شيرين‌ترين پروژه‌ها مربوط به ايده‌هايي است كه از ذهن پژوهشگر مي‌گذرد چون نسبت به آن احساس مالكيت فكري داشته و با شور و علاقه بيشتري آنرا انجام مي‌دهد. مرکز پژوهش های علمی دانشجویان و مرکز رشد استعدادهای درخشان ضمن تبریک به دکتر ابوالفتح زاده و گروه انجمن اخلاق پزشکی، برای این دانشجوی موفق آرزومند موفقیت های بیشتر در تمامی عرصه های زندگی است.
  • گروه خبری : ریاست
  • کد خبر : 189382
کلمات کلیدی
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه