دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)

 

دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصت‌های متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.

در دوره‌ی اول تعداد قابل قبولی دوره‌ی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشم‌پزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.

در دوره‌ی  تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقاله‌نویسی فرا می‌گیرند.

در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاه‌ها، به شیوه‌ی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت می‌پذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان صورت می‌پذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهش‌های موفق تحکیم می‌گردد.

این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفه‌ای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آن‌ها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.  

 لینک آیین نامه دوره‌های RRE

 

 

  • تاریخ انتشار : 1394/06/28 - 00:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 49
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رودابه بهرام سلطانی، داور برگزیده شانزدهمین کنگره ی سالانه دانشجویان علوم پزشکی کشور

رودابه بهرام سلطانی از برگزاری جلسات توجیهی مناسب برای داوران ابراز خرسندی کرد و داوری نکردن مقالات هم دانشگاهی هر داور را سبب عدم داوری جهت گیرانه خواند.

لطفا خودتان را به صورت کامل معرفی کنید و بفرمایید در چه کنگره ای به عنوان داور برتر انتخاب شده اید؟ رودابه بهرام سلطانی، دانشجوی ورودی 88 داروسازی تهران هستم، یکی از داورهای شانزدهمین کنگره سالانه ملی و ششمین کنگره بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور بودم که این کنگره به صورت گردشی هر سال به میزبانی یکی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار می شود  و امسال دانشگاه علوم پزشکی زنجان میزبان بود و فرصت خوبی برای تبادل اطلاعات دانشجویان سراسر کشور در حوزه تحقیقات است. داوری در این کنگره چندمین تجربه شما بود و چه آموختید؟  این اولین تجربه داوری من بود، جلسات توجیهی درکنگره به ویژه نکات اخلاقی در مورد نحوه برخورد با ارائه دهنده ها بار آموزشی بالایی داشت. همچنین این نکته جالب بود که برای اطمینان از عدم داوری جهت گیرانه، هیچ یک از داوران اجازه داوری مقالات هم دانشگاهی های خود را نداشتند.  حتی بنده یک مورد پوستر را شروع به داوری کردم که ارائه دهنده آن را نمی شناختم، ولی در میان کار لوگوی دانشگاه علوم پزشکی تهران را در بالای پوستر دیدم و به مسئول داوران اطلاع دادم و چک لیست امتیازات من برای آن پوستر حذف شد. آیا صرفا برای داوری حضور داشتید؟ به عنوان داور حضوری در کنگره شرکت داشتم و یک مقاله هم به شکل پوستر ارائه دادم. پوستری که تهیه کرده بودید درباره ی چه موضوعی بود؟ پوستر من یک کار مروری بر فلاونوئید های دارای اثرات ضد افسردگی و مکانیسم های عمل آنها بود. این پوستر در حقیقت بخشی از یک مطالعه بزرگ تر بر فیتوکمیکال های دارای فعالیت ضد افسردگی بود که مقاله کامل آن در ژورنال Reviews in the neurosciences با ایمپکت فاکتور 3.3 به چاپ رسیده است. وضعیت کنگره را از نظر علمی چگونه دیدید؟ سطح علمی مقالات ارائه شده در کنگره نسبتا بالا بود. البته اختلاف سطح بین مقالات پنل های مختلف دیده می شد. مثلا پنل داروسازی و نانوفناوری دارویی مقالات به مراتب قوی تر از پنل طب سنتی و اخلاق پزشکی داشتند. اکثریت ارائه دهندگان هم تسلط خوبی بر مقالات خود داشتند. چندین مورد هم ارائه انگلیسی داشتیم که بسیار خوب و روان انجام شد. آیا از نحوه اطلاع رسانی، برگزاری و هزینه ی شرکت در کنگره راضی بودید؟ هر چند اطلاع رسانی، چه برای ارسال رزومه پژوهشی به عنوان داور دانشجو و چه برای ارسال مقاله برای شرکت در کنگره، کمی ضعیف بود، ولی از سایر ابعاد، کنگره در وضعیت بسیار مناسبی برگزار شد.  با توجه به اینکه من داور حضوری بودم، شرکت در کنگره برایم رایگان بود و هزینه ای پرداخت نکردم. هزینه شرکت در کنگره هم، برای ارائه دهندگان مقاله و شرکت کنندگان آزاد، در مقایسه با سایر کنگره ها بسیار مناسب و حقیقتا در سطح دانشجویی بود. به نظر شما شرکت در کنگره ها چه اهمیتی دارد و چه توصیه ای به دانشجویان جوانتر می کنید؟ یکی از مهم ترین فواید شرکت در کنگره، آشنا شدن با موضوعات تحقیقاتی روز است. حسن دیگر آن در این است که می توان لینک های مناسبی برای همکاری های بعدی پیدا کرد. مثلا شما به دنبال ست آپ کردن یک مدل فارماکولوژیک هستید و در کنگره به مقاله ای بر می خورید که از آن مدل فارماکولوژیک استفاده کرده و می توانید از تجربیات آنها استفاده نمایید.    
  • گروه خبری : ریاست
  • کد خبر : 189822
کلمات کلیدی
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه