دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)
دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصتهای متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.
در دورهی اول تعداد قابل قبولی دورهی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشمپزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.
در دورهی تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقالهنویسی فرا میگیرند.
در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاهها، به شیوهی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت میپذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان صورت میپذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهشهای موفق تحکیم میگردد.
این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفهای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آنها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.
معرفی انجمن نیرا ویژه بیست و سومین مجمع سالیانه مرکز پژوهش های علمی دانشجویان
انجمن نیرا، یکی از انجمن های فعال مرکز پژوهش های علمی دانشجویان می باشد بر آن شدیم که در آستانه ی برگزاری مجمع سالیانه به اختصار به معرفی این انجمن بپردازیم.
نام انجمن: انجمن نوروایمونولوژی (نیرا) اهداف انجمن: انجمن نوروایمونولوژی (نیرا) یک انجمن دانشجویی تحت نظارت مستقیم اساتید نورولوژی و ایمونولوژی است که هدف آن فراهم کردن شرایط برای دانشجویان علاقه مند به نوروایمونولوژی است تا در این حیطه به پژوهش بپردازند. دانشجویان در این انجمن به مطالعه بیماری های مورد علاقه خود می پردازند و با کمک اساتید به ایده پردازی و طراحی انواع مطالعات از جمله کارآزمایی های بالینی، مطالعات مورد شاهدی، متاآنالیز و... می پردازند. نوروایمونولوژی شاخه ای از علم است که به مطالعه ی دستگاه ایمنی و سیستم عصبی و همچنین ارتباط بین این دو رشته اختصاص پیدا کرده است. متخصصین این رشته به دنبال مطالعه بیشتر ارتباطات این دو سیستم در روند رشد، تکامل و پاسخ به آسیب ها می باشند و اهداف بلند مدت این تحقیقات، رسیدن به اتیولوژی دقیق بیماری های سیستم عصبی است که سایتوکاین ها و بیومارکر های دستگاه ایمنی در ایجاد آن ها نقش ایفا می کنند. این تحقیقات همچنین شامل تلاش برای یافتن راه های درمانی و ساخت داروهای جدید برای بهبود این بیماری ها نیز می باشد. مثال هایی از حیطه های مورد بررسی این رشته: مالتیپل اسکلروزیس(MS)، انسفالیت های حاد منتشر، بیماری های طیف نوریت اپتیک، نوروایمونولوژی سرطان ها، عفونت های دستگاه عصبی مرکزی، بیماری های حرکتی خودایمنی، واسکولیت های CNS، بیماری های ایمونولوژیک عضلانی و اتصال عصب و عضله، نوروپاتی های اتوایمیون، بیماری های اتوایمیون سیستمیک با تظاهرات نورولوژیک. هدف کلی از تشکیل این انجمن ایجاد زمینه های مناسب برای شکوفایی استعداد های دانشجویان و علاقه مندان به حوزه نوروایمونولوژی و برانگیختن خلاقیت پژوهشی آن هاست. این انجمن شرایط مناسب جهت ارتباط مستقیم و موثر دانشجویان و اساتید را فراهم می نماید. همچنین زمینه مناسب برای پرورش ایده های پژوهشی و اجرای آن ها در زمینه مطالعات مختلف از قبیل مطالعات مقطعی، گذشته نگر و آینده نگر و آزمایشگاهی را فراهم می کند. این مهم با تقسیم شدن به زیر گروه های مختلف حاصل می شود. اعضای انجمن : هیات اجرایی 5 نفره شامل المیرا آگاه (دبیر و موسس) ، ارشیا زردوئی (مدیر اجرایی ) ، کسری حاتم پور ( روابط عمومی) ، شایان شاهرخی و مونا میربیک ( سایت و IT) انجمن را با مشورت اساتید مدیریت می کنند. نحوه عضویت در انجمن: در دومین دوره عضو گیری از طرق مختلف من جمله شبکه های اجتماعی، سایت نیرا و نصب پوستر در دانشگاه از تمامی دانشجویان دعوت به عمل آمد که در صورت تمایل به پیوستن به نیرا مشخصات و رزومه فعایت های آموزشی و پژوهشی خود را به همراه انگیزه برای عضویت در انجمن، به پست الکترونیک نیرا ارسال نمایند. از میان اشخاص که به این امر اقدام نمودند بر اساس سابقه و علائق ارسالی به گروه عده ای برای جلسه معارفه دعوت شدند. در تاریخ 27 بهمن ماه 1395 در جلسه ای که از داوطلبین عضویت در گروه دعوت به عمل آمده بود، نیرا و حیطه فعالیت ها به دانشجویان معرفی گردید و داوطلبین به انتخاب خود یکی از موضوعات نگارش علمی، تحلیل آماری و جمع آوری داده ها را انتخاب نمودند و مقرر شد طی برنامه 3-4 هفته ای به بخش انتخابی در نظرگرفته شده بپردازند. اعضای جدید با بررسی و نظر اساتید وهیات اجرایی با توجه به فعایت انجام داده شده در دوره 3-4 هفته به فعالیت در نیرا در یکسال پیش رو خواهند پرداخت.
ارسال به دوستان