دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)
دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصتهای متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.
در دورهی اول تعداد قابل قبولی دورهی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشمپزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.
در دورهی تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقالهنویسی فرا میگیرند.
در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاهها، به شیوهی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت میپذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان صورت میپذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهشهای موفق تحکیم میگردد.
این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفهای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آنها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.
ژورنال کلاب انجمن بیوتکنولوژی پزشکی توسط بهاره نظری ارائه شد.
ژورنال کلاب انجمن بیوتکنولوژی پزشکی مرکز پژوهش های علمی دانشجویان با عنوان : Highly efficient miRNA mediated reprogramming of mouse and human somatic cells to pluripoyency 12 دی ماه 95 توسط بهاره نظری، دانشجوی دکترای بیوتکنولوژی برگزار شد. خلاصه مطلب ارائه شده در این ژورنال کلاب به شرح زیر است: کشف سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPSC) در سال ۲۰۰۶ تحول بزرگی در زیست شناسی سلول های بنیادی و طب ترمیمی بوجود اورده است. برای تولید این سلول ها بطور معمول، سلول سوماتیک را با ژن ۴ فاکتور رونویسی پلوریپوتنسی ترانسداکت می کنند که این روش کارایی نسبتا پایینی دارد. در این مقاله با استفاده از کلاستر خاصی از miRNA و بدون نیاز به هیچ یک از فاکتورهای رونویسی، سلول های سوماتیک موشی و انسانی به iPSC تبدیل شدند و کارایی این روش دوبرابر روش رایج تولید این سلول ها بوده است.
ارسال به دوستان