دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)
دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصتهای متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.
در دورهی اول تعداد قابل قبولی دورهی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشمپزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.
در دورهی تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقالهنویسی فرا میگیرند.
در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاهها، به شیوهی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت میپذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان صورت میپذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهشهای موفق تحکیم میگردد.
این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفهای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آنها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.
صفحه اختصاصی انجمن تحقیقاتی انجمن تفکر نقادانه مرکز پژوهش های علمی دانشجویان، ایجاد شد. لطفاً جهت مشاهده به بخش انجمن ها مراجعه کنید.
انجمن تفکر نقادانه در پاییز سال 89 توسط خانم دکتر سمانه سرائیان و با همکاری خانم دکتر سحر محمدی، خانم دکتر مریم موحدی و آقای دکتر حمیدرضا توفیقی زیر نظر مرکز پژوهش های علمی دانشجویان دانشکده پزشکی تاسیس شد و تاکنون (اردیبهشت ماه سال 90) بیش از ده جلسه کلاس آشنایی با تفکر نقادانه و نیز یک دوره کارگاه یک روزه در این موضوع برگزار نموده است. اعضای اصلی انجمن تفکر نقادانه از سال 86 به طور منظم و متناوب در جلساتی که به منظور آموزش تفکر نقادانه و موضوعات مرتبط با آن تشکیل شده است شرکت داشته اند و تا کنون فعالیت ها ی زیر را به انجام رسانده اند:1. جلسات هفتگی تفکر نقادانه با ارائه استاد ارجمند جناب آقای دکتر سلطانی که بیش از 100 جلسه کلاس تشکیل شده و جلسات به صورت اسلاید با صدای ضبط شده موجود است. 2. برگزاری جلسات راجع به خطاهای شناختی توسط سخنرانان دعوت شده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم.3. برگزاری جلسات راجع به فلسفه علم توسط سخنرانان دعوت شده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم.(رفرنس جلسات: فلسفه علم نوشته سمیر اکاشا- فلسفه علم در قرن بیستم نوشته دانالد گیلیس- چیستی علم نوشته آلن اف چالمرز- فلسفه علم نوشته الکس روزنبرگ)4. برگزاری جلسات راجع به معرفت شناسی توسط سخنرانان دعوت شده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم.5. جلسات کتاب خوانی شامل مباحث : تفکر نقادانه (تفکر نقادانه مقدمه ای بر مهارت های بنیادی نوشته ویلیام هیوز- asking the right questions)، روانشناسی شناختی و اجتماعی ( فصل هایی از کتاب زمینه روانشناسی اتکینسون و هیلگارد- روانشناسی اجتماعی نوشته دکتر یوسف کریمی)، فلسفه اخلاق (فلسفه اخلاق نوشته جیمز ریچلز) و مباحثی از کتاب فرهنگ واژه ها نوشته عبدالرسول بیات به همکاری جمعی از نویسندگان 6. جلسه کتاب خوانی آموزش تفکر به کودکان نوشته رابرت فیشر(در حال برگزاری) 7. ویرایش و تالیف کتاب تفکر نقادانه "مور و پارکر" توسط اعضای گروه8. ترجمه و تالیف کتاب تفکر نقادانه برای کودکان و ضمنا چند کتاب دیگر در دست ترجمه است که پس از ترجمه جهت ویرایش و اضافه کردن احتمالی مطالب ضروری در اختیار اعضا قرار می گیرد.جهت مشاهده cv کامل انجمن کلیک کنید.
ارسال به دوستان