دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)

 

دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصت‌های متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.

در دوره‌ی اول تعداد قابل قبولی دوره‌ی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشم‌پزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.

در دوره‌ی  تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقاله‌نویسی فرا می‌گیرند.

در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاه‌ها، به شیوه‌ی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت می‌پذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان صورت می‌پذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهش‌های موفق تحکیم می‌گردد.

این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفه‌ای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آن‌ها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.  

 لینک آیین نامه دوره‌های RRE

 

 

  • تاریخ انتشار : 1403/02/08 - 15:19
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 177
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

انتشار مقاله ی انجمن INRP در ژورنال معتبر خارجی

گفت و گو با آرش صدری، از اعضای انجمن INRP  

 

لطفا خودتان را معرفی کنید؟

با عرض سلام، من آرش صدری هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه‌ای داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و از اعضای انجمن برنامۀ میان‌‌رشته‌ای پژوهشی علوم اعصاب (INRP).

 

لطفا در خصوص انجمن INRP توضیحاتی دهید؟

انجمن INRP  از قدیمی‌ترین انجمن های مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان هست که از حدود سال 1385 فعالیت‌های خودش رو آغاز کرد، با توجه به اینکه علوم اعصاب یک حوزه بین‌رشته‌ای هست، هدف انجمن INRP این است که بتواند محیط مناسبی برای تعامل و ارتباط دانشجویان و علاقمندان فیلدهای مختلف مرتبط با علوم اعصاب فراهم کند، که این تعامل و ارتباط را میشود در گستردگی رشته‌های افرادی که در برنامه‌های مختلف ما شرکت ‌می‌کنند مشاهده کرد، از پزشکی و داروسازی تا زیست، روان‌شناسی، مهندسی و حتی فلسفه، جامعه شناسی، و حقوق.

انجمن INRP تا به حال برنامه‌های متنوعی مانند دوره‌های مختلف بوک کلاب، ژورنال کلاب، ترجمه کتاب، آموزش مراحل مختلف پژوهش و آموزش علوم اعصاب برگزار کرده است و اعضای انجمن پیوسته در حال پژوهش بر روی موضوعات مختلف و انتشار یافته‌های خود در ژورنال‌های علمی هستند.

 

شما از چه سالی در انجمن  INRP هستید ؟

من از سال 96 در حال فعالیت و پژوهش در انجمن هستم و از همین حدود تا پایان تحصیل در مقطع دکترای حرفه‌ای به عنوان عضو شورای مرکزی در انجمن حضور داشتم.

 

با خبر شدیم که انجمن موفق به چاپ مقاله ای در ژورنالی معتبر شد لطفا در این خصوص توضیح دهید .

بله، چندی پیش، یکی از مقالات انجمن تحت عنوان " Is Target-Based Drug Discovery Efficient? Discovery and “Off-Target” Mechanisms of All Drugs" در Journal of Medicinal Chemistry به چاپ رسید (https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jmedchem.2c01737). این ژورنال که توسط جامعه شیمی آمریکا (American Chemical Society) چاپ می شود، وزین‌ترین ژورنال در حوزه شیمی دارویی و طراحی دارو است. بسیاری از مطالعات طراحی دارو که در نهایت به یک داروی مورد تائید توسط سازمان‌های غذا و دارو منجر میشوند، در این ژورنال به چاپ می رسند.

 

تیم نویسنده مقاله چه کسانی بودند؟  نویسندۀ این مقاله تنها شامل اینجانب بود.

استقبال از مقاله به چه صورت بود؟

خوشبختانه استقبال بسیار گسترده‌ای از این مقاله صورت گرفته است. مقاله‌ای خبری مربوط به این مقاله در وبلاگ مجلۀ Science تحت عنوان "Target Based Drug Discovery - A Waste of Time?" منتشر شد (https://www.science.org/content/blog-post/target-based-drug-discovery-waste-time). می توان گفت که این وبلاگ که توسط دکتر Derek Lowe و تحت عنوان In the Pipeline در وبسایت Science.org منتشر می شود، محبوب‌ترین پایگاه خبری در حوزه کشف دارو است و توسط بسیاری از صاحب‌نظران و اساتید این حوزه دنبال می‌شود. به دنبال چنین توجهات گسترده‌ای، این مقاله به عنوان یکی از پرخواننده‌ترین مقالات در ماه سپتامبر در میان مقالات تمامی ژورنال‌های متعدد منتشر شده توسط جامعه شیمی آمریکا (ACS) انتخاب شدhttps://axial.acs.org/cross-disciplinary-concepts/10-chemistry-articles-everyone-was-reading-in-september-2023تا کنون مقاله حدود 17000 بار مورد مطالعه قرار گرفته که میزان بسیار قابل توجهی است.

 

انجمن تاکنون موفق به چاپ چند مقاله شده است؟

تا اکنون حدود 70 مقاله از انجمن در ژورنال‌های علمی نمایه شده توسط ISI به چاپ رسیده. البته با توجه به سابقۀ زیاد انجمن و عدم شناخت کامل نسبت به همۀ اعضای پیشین، این تعداد مقالاتی است که ما تا به حال توانسته‌ایم پیدا کنیم و احتمالاً تعداد مقالات چاپ شده توسط انجمن بیش از این باشد.

 

آیا علاقمندان به انجمن INRP می توانند در این انجمن عضو شوند؟ راه ارتباطی چگونه است؟

حتما. ما بسیار از مشارکت افراد علاقمند استقبال می کنیم، فارغ از اینکه چه رشته‌ای باشند و یا توانایی‌هایشان در چه سطحی باشد. افراد علاقمند می‌توانند از طریق اکانت، گروه، و کانال تلگرامی انجمن با آیدی @NeuroINRP و @INRP_Admin و همچنین ایمیل inrp@tums.ac.ir، وبسایت neuroinrp.ir و پیچ اینستاگرام NeuroINRP با ما در ارتباط باشند.

 

 

  • گروه خبری : انجمن,ریاست,انتشارات
  • کد خبر : 264267
کلمات کلیدی
مریم حیدری
تهیه کننده:

مریم حیدری

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه