دوره تحصیل سریع پژوهشRapid Research Education (RRE)

 

دوره ی تحصیل سریع پژوهش (Rapid Research Education; RRE) مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، همواره به دنبال ایجاد فرصت‌های متنوعی بوده تا دانشجویان برای انجام پژوهش تربیت گردند. یکی از مؤثرترین این فرآیندها تحصیل سریع پژوهش است که برای نخستین بار در مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 به پیشنهاد سرپرست وقت مرکز خانم دکتر پاسالار اجرا شد.

در دوره‌ی اول تعداد قابل قبولی دوره‌ی RRE با موضوعات متنوعی مثل چشم‌پزشکی، رادیولوژی، غدد و متابولیسم، کانسر، ENT و ... پیگیری شد و بیش از 20 طرح موفق به تصویب در شورای پژوهشی گردید.

در دوره‌ی  تحصیل سریع پژوهش RRE دانشجویان مراحل انجام پژوهش را از ابتدای ایده پردازی و نوشتن پروپوزال، تا انجام عملی پروژه، نوشتن گزارش نهایی و مقاله‌نویسی فرا می‌گیرند.

در این فرآیند تربیت پژوهشگران در ضمن برگزاری کارگاه‌ها، به شیوه‌ی learning by doing حین انجام عملی کارها صورت می‌پذیرد. در حقیقت، ارتباط دانشجویان متقاضی RRE با مراکز تحقیقات از طریق مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان صورت می‌پذیرد و این ارتباط از طریق منتورهای با تجربه برای انجام پژوهش‌های موفق تحکیم می‌گردد.

این دوره برای دانشجویان دوره دکترای حرفه‌ای عمومی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در چهارسال نخست دوران تحصیل هستند و نیز دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکسال تا پایان تحصیل آن‌ها باقی مانده، درنظر گرفته شده است.  

 لینک آیین نامه دوره‌های RRE

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/09/05 - 12:35
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 86
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مصاحبه با دکتر حیدری، مسئول پنل محققین جوان کنگره اطفال

گفت و گو با دکتر مرتضی حیدری، مسئول پنل محققین جوان سی و پنجمین کنگره اطفال

 

لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید در کنگره اطفال چه سمتی داشتید؟

دکتر مرتضی حیدری هستم، هیات علمی بیمارستان مرکز طبی کودکان و فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان

در سی و پنجمین کنگره بین المللی مرکز طبی کودکان مسئول پنل محققین جوان بودم و برنامه ریزی این بخش به عهدة من بود.

این چندمین دوره برگزاری کنگره اطفال بود و در چه تاریخی برگزار شد؟

سی و پنجمین دوره برگزاری کنگره بود، این کنگره توسط گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران مدیریت می‌شود و هر ساله در بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار می‌شود. امسال نیز  25 لغایت 28 آبان ماه در بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد.

در این کنگره سعی بر این هست که به روز ترین اطلاعات علمی در حیطه کودکان در رشته‌های مختلف فوق تخصصی در قالب سخنرانی توسط اساتید کشور ارائه شود.

که امسال نیز حدود 300 سخنران از دانشگاه‌های مختلف کشور به این کنگره دعوت شده بودند.

در کنگره امسال چه پنل‌هایی ارائه شد؟

کنگره امسال بیش از 40 پنل را در خود جای داد که در زمینه‌های مختلف رشتة کودکان بود، از رشد و تکامل گرفته بود، تا گوارش، مغز و اعصاب و ...

آیا این کنگره در سطح بین المللی بازتابی نیز دارد؟

در سال‌های اخیر به خصوص بعد از کرونا امکان دعوت از اساتید خارج از کشور خیلی وجود ندارد، اما در دوره‌های پیشین اساتیدی از خارج از کشور، بالاخص اساتید ایرانی مقیم خارج از کشور به این کنگره دعوت می‌شدند و حضور پیدا می‌کردند.

بخش دانشجویی کنگره اطفال با چه هدفی برگزار می‌گردد؟

در خصوص بخش دانشجویی هدف، آشنا کردن عزیزان جوان‌تر علاقمند به حیطه پژوهش در رشتة کودکان هست، با توجه به اینکه در حیطه طب کودکان جای کار پژوهشی بسیاری وجود دارد بنابراین هدف در درجة اول آگاهی دادن به عزیزان جوان هست و در درجة دوم  این مساله را می‌خواهیم این علاقمندان را با موقعیت‌های پژوهشی موجود در مراکز تحقیقاتی مختلف آشنا کنیم.

البته این آشنایی قطعاً دو طرفه است و در این بخش دانشجویان علاقمند قابلیت‌های خود در عرصه پژوهش را ارائه می‌کنند که بالطبع مورد استقبال فراوان اساتید و مراکز تحقیقاتی قرار می‌گیرد.

تاریخچه ای از بخش دانشجویی کنگره بفرمایید؟

بخش محققین جوان بیش از ده سال هست که برگزار می‌شود و اساتید به نامی همیشه همراه این بخش بودند، من‌جمله آقای دکتر نیما رضایی، سرکار خانم دکتر پاسالار که  هدایت و مدیریت این بخش را بر عهده داشتند.

امسال بخش دانشجویی شامل چه قسمت‌هایی بود؟

امسال بخش دانشجویی در واقع دو قسمت داشت، قسمت اول تحت عنوان پنل محققین جوان بود که روز اول کنگره یعنی 25 آبان برگزار شد، این شامل سه قسمت بود که ابتدا عزیزان مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران تیم خو د  و تیم شاخه اطفال مرکز را معرفی کردند که بسیار مورد استقبال اساتید و حضار قرار گرفت و تلاش‌های آن‌ها به جد ستودنی و جذاب بود.

در قسمت دوم، مراکز تحقیقاتی گروه کودکان را معرفی کردیم.

 ما در گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران ما بیش از ده مرکز تحقیقاتی داریم که اکثر این مراکز در بیمارستان مرکز طبی کودکان وجود دارد در این بخش رئیس یا نماینده آن مراکز توضیحاتی در خصوص قابلیت‌های مراکز دادند و در قسمت انتقال تجارب نیز دو نفر از عزیزان جوانی که سابقة پژوهشی خوب داشتند و مسیر را به خوبی طی کرده بودند، توضیحات مفصلی به علاقمندان و محققین جوان دادند، که این قسمت برای حاضرین بسیار جذاب بود.

قسمت بعدی اختصاص پیدا کرده بود به ارائه مقالات، حدوداً 30 مقاله برای بخش محققین جوان به دست ما رسیده بود که بعد از داوری آنها،  18 مقاله انتخاب شدند که از بین آنان 3 نفر برگزیده شدند و جوایزی دریافت کردند.

تیم برگزار کننده بخش دانشجویی چه گروهی از دانشجویان بودند؟

در خصوص تیم برگزار کننده دانشجویی جا دارد در ابتدا یک تشکر ویژه از استاد نیما رضایی کنم که واسطه آشنایی بنده با دکتر فرساد نوری زاده، معاون مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران شدند که ایشان نیز تیم مرکز دانشگاه علوم پزشکی تهران را به من معرفی کردند و اکثر برنامه ریزی‌های بخش محققین جوان خودشون در مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان و توسط این افراد انجام شد که همینجا جا دارد از سه تن از افراد فعال خانم سوگل کیوان پور، صادق موسوی و مهرسا حمیدی تشکر ویژه کنم.

در بخش دانشجویی چند نفر شرکت کردند، آیا دستاوردهایی نیز داشت؟

بیش از 50 نفر حداقل در این قسمت شرکت داشتند، دستاورها به نظر من بسیار عالی بود، گروه کودکان که از جای جای کشور آمده بودند با قابلیت‌های مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران آشنا شدند و عزیزان مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران هم با تک تک این عزیزان آشنا شدند و همینطور که مشاهده می‌کردم با تک تک مراکز لینک شدند که قطعاً زمینه ساز رشد دو طرفه مراکز و عزیزان جوان به پژوهش در این حیطه خواهد شد و از طرف دیگر هم محققین جوان توانستند کارهای پژوهشی منتخب خود را ارائه کنند.

آیا در سال‌های آتی نیز بخش محققین جوان در کنار کنگره ادامه خواهد داشت؟

بنده اولین سالی بود که این مسئولیت را داشتم، اما قطعاً تلاش خواهیم کرد که بخش دانشجویی در سال‌های بعد  با توجه به تاکید و نظر ویژه ای که رئیس کنگره، اساتید و مسئولین کنگره به این بخش داشتند پر رنگ تر از امسال برگزار گردد.

 در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید؟

در پایان دوست دارم به حفظ این ارتباط با عزیزان مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کنم که با توجه به ارتباطی که برقرار شده است  و قول مساعد رئیس بیمارستان به تخصیص فضای فیزیکی برای مرکز دانشگاه علوم پزشکی تهران و شاخه اطفال مرکز سعی کنیم تا این ارتباط را حفظ کنیم و فعالیت‌های پژوهشی در حیطه اطفال که در راستای تولید علم در شاخه اطفال خواهد بود و سود نهایی را بیماران و کودکان عزیز خواهند برد گسترش دهیم.

 

 

  • گروه خبری : ریاست
  • کد خبر : 252288
کلمات کلیدی
مریم حیدری
تهیه کننده:

مریم حیدری

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه